2015. gada 2. marts

8 spilgtākie un īpašākie februāra notikumi (atskats)

1. Atkalsatikšanās skolā


Atgriešanās skolā man vienmēr saistījusies (un saistās) ar patīkamām un dzīvespriecīgām emocijām, jo arī skolas laikā nekad nebija izteikta vēlēšanās ātrāk tikt no tā skolas sola prom "lielajā dzīvē". Dzīve likās liela un skaista arī tur.

Lūk, fragments no runas, ko biju sacerējusi absolventu vakaram (desmit gadus pēc skolas pabeigšanas):
"Skola – tā nav tikai šī ēka, šis pagalms, šie gaiteņi, šie kastaņkoki, gūtās zināšanas un pieredze, skola ir arī laiks, kurā mācāmies iepazīt sevi, savas intereses, talantus, sapņus. Mācāmies pieņemt lēmumus, nepieļaut kļūdas un domāt. Protams, to visu turpinām apgūt arī tagad (jo galu galā ir jāsaglabā paškritika) :), taču skola tam visam ir pamats. Un arī skolotāji, kas iedrošināja, atbalstīja un mācīja. Tieši tāpēc vēlamies teikt jums lielu un sirsnīgu paldies par jūsu degsmi, pacietību un mīlestību. Skola vienmēr būs vieta, kur atgriezīsimies ar prieku. Gan tāpēc, ka tā vienmēr atgādinās mūsu agro un trako jaunību, gan arī tāpēc, ka tieši šeit tapām gudri un skaisti. :) Paldies!"

07.02.2015

2. Dzejrinda uz papīrlietu veikaliņa Manilla sienas


Kaut kad augustā papīrlietu veikaliņš Manilla bija izsludinājis konkursu/akciju par veikala ārējās sienas izdaiļošanu un meklēja idejas. Šādas aktivitātes un konkursi man ļoti patīk, tāpēc nolēmu iesaistīties un piedāvāju vairākas idejas, tostarp - rindu no kāda sava desmit gadus sena dzejoļa. Janvārī saņēmu ziņu, ka Manilla komandai mana ideja ir iepatikusies un, ja vien es joprojām ar mieru, liks manu rindu ar visu vārdu, uzvārdu uz veikala ārsienas Stabu/Baznīcas ielā.

Februārī, kad siena bija gatava, tiku aicināta uz oficiālo bildi un kā pateicību saņēmu lielisku, pavasarīgu pušķi.

09.02.2015
Manilla blogā var izlasīt vairāk un iepazīties ar dzejoli, no kura ņemta rinda sienas izdaiļošanai: http://www.manilla.lv/jaunumi--blogs/dzejola-rindas

3. Sleja februāra Ziņnesī


Janvārī no kolēģes saņēmu uzaicinājumu uzrakstīt sleju februāra ZIŅNESIM par savām attiecībām (mīlestību) pret grāmatām... Un tad nu ķēros rakstīšanai par to, ka arī grāmatas var iemīlēt dažādi - kādu no pirmās, kādu no simtās lappuses.

Nav nekāds noslēpums, ka slejas un rakstus rakstu ļoti labprāt - tāpat kā stāstus un dzejoļus. :) Tāpēc ļoti priecājos par šo publikāciju!

JĀNIS ROZE izdevums ZIŅNESIS, februāris 2015

4. Tauriņu istaba Botāniskajā dārzā


Vakarā pirms Valentīndienas vīrs atklāja kārtis - viņam esot ideja 14. februārī apmeklēt Tauriņu istabu Botāniskajā dārzā. Pastāstīju par ideju māsai - un arī viņa ar ģimeni izdomāja pievienoties. Tad nu devāmies medīt skaistos tauriņus. Visvairāk tauriņus patika vērot māsasmeitiņai Lainei (2 g. 5 mēn.) - viņa negribēja doties prom no tropu istabas, lai gan tajā pašā laikā mazliet no tauriņiem baidījās. :)

14.02.2015

5. Pirmais brančs


Tik daudz bija par brančiem dzirdēts, bet NE REIZI nebija brančots. 15. februārī ar vīru un māsu labojām šo kļūdu t/c SPICE kafejnīcā Innocent Cafe, kas atrodas konceptveikalā Jānis Roze, tātad - brančs ar skatu uz grāmatām. :) Māsai šis nebija pirmais brančs, bet mums ar vīru gan. Pamielojāmies tā, ka līdz vēlam vakaram negribējās ēst. Šādu pasākumu noteikti atkārtosim - varbūt pat šajās brīvdienās.

15.02.2015

6. Māsas dzimšanas dienas ballīte Raiņa un Aspazijas noskaņās


Vienu dienu, braucot mašīnā, runājāmies ar māsu par viņas gaidāmo dzimšanas dienu un izdomājām, ka būtu forši ballītei piešķirt tematiku. Tā kā māsai bija nopirkta kleita ar nosaukumu "Aspazijas kleita", tad ko nu tur daudz domāt - tapa skaidrs, ka tematika būs veltīta Rainim un Aspazijai. Pasūtīju sev Uzvelckreklu internetbodē T-kreklu ar Raiņa citātu un gaidīju svētkus. Māsa bija padomājusi arī par citām detaļām, piemēram, ūsiņ-uzkodām. :) Lai arī visi bijām apslimuši un gandrīz bez balsīm, tomēr svinējās ļoti labi, un ciemos bija atbraukusi arī mamma. :)

21.02.2015

7. Īsprozas sērijas "Atmiņu nogulsnes" 2. daļas publikācija

Tā kā pēc pirmās Atmiņu nogulšņu sērijas idejas vēl nebija izsmeltas, pirmo randiņu tēmu turpināju arī otrajā daļā - un bija tapuši vēl 10 randiņu stāstiņi, kurus nosūtīju Satori redaktoram Ilmāram. Viņš piekrita publicēt arī otro daļu - un tā 27. februārī tie ieraudzīja dienasgaismu. Tā ir viegla lasāmviela pavasara noskaņās - pirmās mīlestības, pirmie randiņi, pirmās vilšanās un cerības. Atcerēties neveiklos pirmo un nepirmo randiņu brīžus un pasmaidīt. :)

Te var izlasīt pirmo daļu: http://www.satori.lv/raksts/7044
Un te otrā daļa: http://satori.lv/raksts/8800/Atminu_nogulsnes_2_dala

27.02.2015

8. Grāmatas "Patiesība" izlasīšana


Man patīk grāmatas ar stāstiem. Grāmatas "Patiesība" stāsts ir tāds, ka to man ieteica izlasīt pati grāmatas tulkotāja Maima Grīnberga, kamēr dzīvojos Ventspils Rakstnieku mājā. Grāmata mani ļoti uzrunāja un plānoju par to izveidot atsevišķu bloga ierakstu.

Grāmatas tēmas: meitas un mātes attiecības, krāpšana, slimības ietekme uz cilvēku un attiecībām ģimenē, pirmā mīlestība, auklītes ienākšana ģimenē



1 komentārs:

Unknown teica...

Burvīgas bildes.:)