2015. gada 22. aprīlis

Daži īpaši notikumi martā/aprīlī

1. Velo sezonas atklāšana

Viens no marta īpašajiem notikumiem IR atsākšana braukāties ar velo. Pagaidām apzināti nelietoju vārdu "pārvietoties", jo tik bieži pagaidām nebraukāju, taču ar nepacietību gaidu, kad norims ziemeļu vējš, lai atkal varētu sēsties pie stūres.

Bilde no kādas no iepriekšējām velo sezonām

2. Akvareļpirmdienas ar narcisēm noslēgumā

Marta akvareļpiedzīvojums ir noslēdzies, - vismaz oficiāli. 4 nodarbības pagājušas, un noslēdzošajā nodarbībā (marta beigās) - kā plānots - tapa apsveikuma kartīte ar ziediem. Es izvēlējos zīmēt narcises. Un kartiņu nosūtīju pa pastu mammai, sveicot viņu vārda dienā.

Darba process nodarbībās un gala darbs - narcises
Taču, kā minēju, akvareļpiedzīvojums noslēdzies tikai oficiāli. Neoficiāli tas turpinās, jo esmu iegādājusies krāsas un otas un dažreiz - pa vakariem - pieslēdzos krāsu pasaulei - ziediem un pludinājumiem.

Atraitnīte, kas tapa vakar (21.04.)

3. Kino vakari (par rakstniekiem) kultūrmājā Nice Place Mansards

Lai arī kino vakariem pieslēdzos, var teikt, pašā noslēgumā, apmeklējot tikai pēdējos četrus pasākumus, tomēr iespaidu ir daudz un no sirds nožēloju, ka "nogulēju" sezonas pirmo daļu.

Esmu nonākusi pie secinājuma, ka man ir bezgala interesanti skatīties filmas par rakstniekiem - pat tiem, kuru darbus neesmu lasījusi, jo aizraujošs un interesants šķiet pats rakstnieku skatījums uz dzīvi, uz rakstīšanu, uz viņu ikdienu un tas, kā viņi redz savu vietu pasaulē.

Jānis Rokpelnis teic ievadvārdus noslēdzošajā šīs sezonas kino vakarā

4. Pasaules Dzejas diena jeb #WorldPoetryDay 21. martā

Pasaules Dzejas diena norisinājās sniegputeņainā, aukstā pavasara dienā, kas vienlaicīgi bija astronomiskā pavasara iestāšanās. Par to, ka 21. marts ir Pasaules Dzejas diena, uzzināju tikai svētku dienas priekšvakarā, nejauši sastopot rakstu par to, ka šogad par godu #WorldPoetryDay atsevišķās kafejnīcās visā pasaulē (tostarp Latvijā) kafiju varēs iegādāties apmaiņā pret dzejoli.

Ideja likās bezgalīgi jauka, tāpēc sagatavoju dzejoli, satuntuļojos un devos ceļā uz Miera ielas kafejnīcu "Mierā", kur "noskaitīju" savu dzejoli, atstāju kafejnīcai to par piemiņu kartiņā un saņēmu savu pirmo kafiju mūžā, kas nopirkta par dzejas valūtu. :)

Pirmā kafija manā mūžā, ko ieguvu apmaiņā pret savu dzejoli

5. Jaunā rubrika Ziņnesim - "Iepazīstam Latvijas grāmatu blogerus"

Kāds droši vien pamanījis, kāds - ne, ka ik mēnesi Jāņa Rozes izdevumam Ziņnesis gatavoju dažādus rakstiņus. Pavisam nesen ienāca prātā ideja, ka būtu forši aizsākt rubriku, kurā iepazītos ar Latvijas grāmatu blogeriem - vēl jo vairāk tādēļ, ka JR grāmatnīcās jau no gada sākuma pie atsevišķām grāmatām liekam klāt zīmītes ar citātiem no grāmatu blogeru recenzijām jeb pārdomām par izlasītajām grāmatām. Tad, lūk, martā sagatavoju pirmo sarunu - un aprīļa sākumā tā jau bija publicēta Ziņnesī. Pirmais intervējamais ir Dainis Gžibovskis. Un Ziņnesi par brīvu var dabūt jebkurā no JR grāmatnīcām.


6. Avotu ielas un Spīķeru krāmu tirdziņu apmeklēšana

Esmu patiesi priecīga, ka arī Latvijā krāmu tirdziņi kļūst aizvien populārāki, jo tajos var izbaudīt tādu nostaļģisku "bēniņu" sajūtu, kur šarms mijas ar vēsturisko un kur starp tiešām krāmiem var atrast kaut ko patiešām vērtīgu un izcilu.

Avotu ielas krāmu tirdziņš
Mazs groziņš (roku darbs), ko ar māsu nopirkām viņas meitiņai Lainei

Nav komentāru: