2015. gada 4. oktobris

Par maniem dzejas notikumiem šoruden (2015)

Lai arī pati Dzejas dienās nepiedalījos, šis rudens dzejā izvērtās ļoti bagāts. Turklāt rudens vēl pat nav pusē... Un daudz kas (cerams) vēl ir priekšā, bet pagaidām dalīšos iespaidos par līdz šim piedzīvoto.

Saulriets Spīķeros. 17.09.15. Foto: Rihards Dilba

Pirmkārt, (17. septembrī) jau otro reizi piedalījos Spīķeru dzejas slamā. Lai arī - tāpat kā pirmajā reizē - netiku tālāk par piecinieku, pieredze bija vērtīga un arī iekšējā motivācija piedalīties pagaidām nav norimusi.

Pirms dzejas slama Spīķeros. 17.09.15. Foto: Rihards Dilba
Foto: Emīls Lacums

Vienīgais - vērtēšana septembra slamā, manuprāt, piekliboja - šoreiz žūrijas viedoklis nebija tik pamatots un sakarīgs kā augustā. Repa kultūras pārstāvji īsti nevēlējās (vai - nebija gatavi) iedziļināties dzejā/saturā. Tas mazliet apbēdināja, taču kopumā vakaru izbaudīju - gan tādēļ, ka man līdzi bija mani mīļie atbalstītāji, gan arī tādēļ, ka saņēmu jaukas atsauksmes gan sociālajos tīklos, gan uz vietas no pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem. :)


Foto atskats uz septembra slamu pieejams ŠEIT.

Vēl viens saulains un skaists notikums bija ciemošanās pie Spīganas radio Pieci raidījumā #DzejoUnIr. Raidījumā, starp citu, runājām gan par slamiem, gan par to, kad un kā jaunam dzejniekam ņemt savus dzejoļus ārā no skapīša. Nolasīju arī vienu dzejoli, bet to visu varat redzēt un noklausīties Youtube video atskatā.



Negaidīti dzejisks izvērtās arī grāmatnīcas "Jānis Roze" pasākums "Atvērtā Baroniela" 22. septembrī, kad uz ietves iznesām plauktus ar lietotām (bezmaksas) grāmatām un piedāvājām arī brīvo mikrofonu, pie kura lasījām dzejas un prozas fragmentus. Es, protams, ķēros klāt dzejai, lasot gan līdzpaņemto J. Janpaules krājumu "Tālsaruna", gan uz vietas pieejamo dzeju, mēģinot uzmeklēt kādus rudens tematikai atbilstošus dzejoļus. Lūk, viens, kuru veltīju Rozes biroja grāmatu runcim Leo. :)

Jānis Peters. Rudens.

Vēl šoruden iznāca Latgales autoru un fotogrāfu kopkrājums - albums "Latgales sirdspuksti", kurā iekļauts arī viens mans dzejolis. Neesmu vēl albumu taustījusi, taču esmu to redzējusi elektroniski un zinu, cik darba tajā ir ieguldīts. Iemūžināt Latgali dzejā un fotogrāfijās patiešām ir vērtīgs notikums un lieliska ideja. Gaidu ar nepacietību brīdi, kad albums nonāks manās rokās. Grāmatu var iegādāties biedrībā "Balvu olūts", Vidzemes ielā 5-1, Balvos u.c. Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/balvuoluts.lv

Latgales autoru kopkrājums "Latgales sirdspuksti", ko sagatavojusi un izdevusi biedrība "Balvu olūts"

Dzejas rudens, protams, - bagāts arī ar daudziem nesen iznākušiem dzejas krājumiem, ko lasu un iedvesmojos, taču par to veidošu atsevišķu bloga ierakstu. 

Miera iela. Bilde, kas tapa ceļā uz Dzejas dienu pasākumu "Ceļojums ar dzejniekiem".

Laimīgu oktobri!

Nav komentāru: