2015. gada 25. marts

Mans akvareļpavasaris

Šo pavasari izdomāju nosvinēt ar krāsām. Tiešā nozīmē, kas, protams, sevī ietver arī pārnesto.

Pirms mēneša - ieraugot Manilla Facebook lapā ziņojumu par akvareļpulciņu 4 nodarbībās - manas acis iemirdzējās...

Tas bija absolūti spontāns lēmums - iesaistīties akvareļpasaules iepazīšanā un sava pavasara uzgleznošanā, jo kā parasts mirstīgais ar otiņu un krāsām pēdējo reizi biju darbojusies skolas laikā.

Nelielais nodarbību daudzums mani iedrošināja, jo 4 nodarbības ir tieši laikā, lai iepazītos ar akvareļkrāsām, lai atgādinātu sev skaistumu un mieru, kas satiekas, darbojoties ar krāsām, kā arī, lai saprastu, vai ir vēlme pirkt krāsas un turpināt izpausties pēc nodarbību beigām (ļoti labi, ka krāsas, papīrs un visi citi nepieciešamie piederumi, lai darbotos, ir iekļauti nodarbību cenā).

Lūk, fragments no mana Facebook ieraksta pēc otrās nodarbības: 

"Tā jau laikam ir, ka uzrakstīt dzejoli vai ar akvareļkrāsām uzzīmēt pavasari ir kā izprintēt savu dvēseli (teicienu par dvēseles izprintēšanu aizņēmos no Jāņa Rokpeļņa dzejoļa).
Jo ārā jau varam dabūt tikai to, kas ir iekšā... Droši vien papildinot to arī ārpasaules iedvesmu un piedzīvoto. Bildē redzami 2 mani akvareļdarbi par tēmu PAVASARIS un putniņbilde, no kuras smēlos 'dvesmu."

16.03.2015 - gleznojot pavasari
Vēl viens Facebook ieraksts, kurā prātoju par Ziemeļblāzmas uzgleznošanu:

"Pavasaris ir sarūsējušu šūpoļu ritmi pagalmos. Prieka saucieni, ieraugot gulbjus. Un gulbju šņākoņa. Upes ritums un pēkšņa vēlēšanās apstāties, lai tajā ieklausītos. Bērzu sulas pilēšana kannās un spaiņos. Sulas nešana uz māju pa kraukšķošo, sauso zāli. Tad lēna sulas malkošana. Klavierspēle aiz sienas. Akvareļkrāsu šļaksti uz papīra, gleznojot pavasari. Un nepārvarama vēlme uzgleznot 
Ziemeļblāzmu."

Savu vēlmi un ideju par Ziemeļblāzmas uzgleznošanu pastāstīju pasniedzējai Anetei... Un biju ļoti priecīga par viņas atsaucību - iekļaut Ziemeļblāzmas gleznošanu nākamajā nodarbībā.

Lūk, fragments no manas Ziemeļblāzmas:

23.03.2015 - Ziemeļblāzma
Paralēli krāsu pludināšanai un akvareļuzdevumiem trenējamies puķu gleznošanā, jo noslēdzošajā nodarbībā ir plāns izveidot apsveikuma kartīti ar ziediem. Gaidu ar nepacietību! :)

***
Bet savu pirmo apsveikuma kartīti akvareļnoskaņās paspēju izveidot jau mājās, izgriežot fragmentu no kāda no saviem nodarbību darbiem un uzlīmējot to uz cietāka papīra. Izskatās šādi:

Apsveikuma kartīte māsai, 24.03.2015

Nav komentāru: