2015. gada 17. decembris

7 decembra dziesmas

1. Alina Orlova. Sailor.


Paldies Misham S. Šī dziesma ar pirmajiem akordiem trāpīja noskaņojumā. Un acumirklī radās vēlēšanās doties uz Orlovas koncertu Rīgā.

2. Aquilo. You There.


Par Aquilo jāsaka paldies Dainim G., kurš to izreklamēja savā FB profilā. Paklausījos vairākas Aquilo kompozīcijas un pagaidām uzsēdos uz "You There", bet viss var mainīties.

3. Alise Joste. Moving Shadows.


Alises Jostes vārds nav nekāds jaunums, taču manā playlist viņa (trāpīja desmitniekā) tieši ar šo dziesmu.

4. Дельфин. Душа.


Mūziķis Дельфин bija (ļoti) ilgu laiku (kādus 10-15 gadus) pazudis no mana klausāmloka. Tagad viņš tajā ir atgriezies. Ar kompozīciju "Душа". Viņa teksti sāp, - un tieši ar to arī uzrunā.

5. Amy Winehouse. Tears Dry On Their Own.


Pēc dokumentālās filmas "Amy" (Eimija) noskatīšanās Eimijas dziesmas ir atgriezušās manā ikdienā. Īpaši tuva man ir šī kompozīja, kaut gan izdziedāt sirdi palīdz arī "Rehab" un "Back to Black".

6. Lou Doillon. Weekender Baby.


Lou Doillon atklāju, klausoties radio Pieci interviju ar Santu Bindemani, kur viņa pieteica šo franču mākslinieci. Ilgi svārstījos starp dziesmām "Weekender Baby" un "I.C.U.", bet tomēr "Weekender Baby" iešūpo riktīgāk.

7. Zemes Mala. Par taureņiem.


Dziesma "Par taureņiem", kurai par pamatu ņemts Jāņa Rokpeļņa dzejolis, man patīk jau sen, taču kopš grāmatas "Post Factum" prezentācijas pasākuma atsāku to klausīties no jauna.

Nav komentāru: