2016. gada 31. maijs

Piecas silto dienu un vakaru i e d v e s m a s

1. VELOVAKARI SAULRIETĀ

Velobraukšana mazliet atgādina bērnību. Iespējams, tāpēc, ka tas ir pirmais pārvietošanās līdzeklis, ar kuru iemācāmies braukt, sajūtoties neatkarīgi un forši. Tā kā nevadu auto, tad man tas joprojām ir vienīgais transporta veids, kuru kontrolēju es pati. :)

Tagad, kad velosipēds atkal ir Rīgā, izbaudu gan mazus lietišķus pārbraucienus (piemēram, līdz pastam vai kādam veikalam), gan arī garākus braucienus - līdz parkam, gar kanālu utt. Taču visvairāk man patīk velo izbraucieni saulrieta vakaros - pēc deviņiem vakarā, kad saule pamazām sāk sēsties, atstarojoties māju logos. Piemēram, uz Andrejsalu. Vai uz kādu parciņu.

saulrieta akvarelis mājas logā

neliels velo izbrauciens pa Krāslavu


2. LASĀMMIRKĻI ŠŪPUĻTĪKLĀ (LAUKOS) VAI PARKĀ (PILSĒTĀ)

Lasīt brīvā dabā ir viena no manām vismīļākajām silto dienu/vakaru nodarbēm. Ja esmu laukos, tad pirmais, ko es izdaru, ir, iekārtoju sev ērtu lasāmvietiņu šūpuļtīklā un sanesu turp šī-brīža lasāmās grāmatas. Pirms tam, protams, sanāk padarīt arī visādus lauku darbiņus, bet šūpuļtīkls - tā ir mana balva un motivācija. Kad darbi padarīti, tad jūtos pelnījusi palasīt šūpuļtīklā.

Ja esmu pilsētā, tad labprāt palasu kādā no tuvējiem mājas pagalmiem vai kādā parkā uz soliņa, fonā skanot ļaužu un putnu čalām...




3. SEZONAS ZIEDI

Manās mājās ziedi ir gandrīz vienmēr - vai nu no mammas dārza atvestie, vai tirdziņā iegādātie, vai dāvanā saņemtie. Ziedi, manuprāt, ir skaistākais veids, kā apzināties gadalaiku. Te tulpju, te maijpuķīšu laiks, tad puķuzirnīši, pēc tam peonijas. Ziedi siltajā sezonā ir laika skrējiena vēstneši.

Protams, mūsu laikos puķu veikalos un bāzēs var dabūt gandrīz visu veidu ziedus, bet manu sirdi visvairāk iepriecina tie, kuru laiks ir te un tagad.


tulpe ar nosaukumu "Saldējums" mammas dārzā



4. DZEJAS PASĀKUMI

Prieks, o, prieks, ka arī siltajā sezonā var pabaudīt dzejas vakarus, festivālus un grāmatu atklāšanas. Nesen biju uz Eduarda Aivara grāmatas "Parādības" atklāšanu un nupat, 31. maijā, aizgāju arī uz Arta Ostupa dzejas krājuma "Žesti" atvēršanu. Pasākumu tik daudz, ka nemaz nav iespējams pagūt uz visiem aiziet. Kā teica izdevniecības Neputns direktore - pavasaris ir kļuvis par Otrajām Dzejas dienām. :) Man prieks, ka tā.

Tuvojas arī šīs sezonas pirmais DZEJAS SLAMS, kurā plānoju piedalīties, kā arī dzejas festivāls Dzejnieka Asinis, kurā piedalīsies ļoti daudz brīnišķīgu dzejnieku un uz kuru ļoti gribētu tikt, bet vēl nezinu, vai būšu Rīgā.

Nesen arī pati piedalījos vienā dzejas lasījumā Rīgas Centrālajā bibliotēkā kopā ar daudziem citiem rakstošiem prātiem.




5. MŪZIKA

Manā šī-brīža skaņu celiņā visbiežāk skan šīs trīs (vasarīgās) dziesmas:

  • Pašmāju mūziķe PYØR ar savu dziesmu BROKE MY RULES:

  • ADELE un viņas lipīgais gabals SEND MY LOVE:

  • Ukraiņu mūziķa ALEKSEEV dziesma Пьяное солнце:

Nav komentāru: