2017. gada 28. augusts

Par maniem (gaidāmajiem) dzejas notikumiem šoruden (2017)

Rudens jau klāt, tāpēc ir īstais laiks pastāstīt par maniem dzejas plāniem un notikumiem šoruden.

Savas Dzejas dienas atklāšu Daugavpilī, viesojoties Latgales Centrālajā bibliotēkā (7. septembrī plkst. 14.00). Laipni lūgti! Pasākumā palasīšu savus jaunākos dzejoļus, - atlasot rudenīgākos darbus, kā arī pastāstot par savām dzejas aktualitātēm.


Tajā pašā dienā, tas ir vakarā, atgriezīšos Rīgā, lai turpinātu Dzejas dienu (un ne tikai Dzejas dienu) gaitas.

Viens no rudens pasākumiem, ko gaidu ar lielu, poētisku nepacietību, ir krievu dzejnieces Irinas Astahovas (Ah Astahova) dzejas vakars, kas notiks 8. septembrī. Uz Lielās Ģildes skatuves dzejniece prezentēs savu jaunāko krājumu "Kabatas planēta" un lasīs priekšā publikas iecienītākos dzejoļus. Kopš dzejniecei sekoju Instagram tīklā, esmu kļuvusi par lielu viņas fani un pat iedomāties nevarēju, ka tik drīz viņu varēs redzēt dzīvajā - tepat Rīgā. Ja būs iespēja, noteikti plānoju iegādāties arī kādu fizisku viņas grāmatas eksemplāru.

Viens no maniem iecienītākajiem (ikgadējiem) Dzejas dienu pasākumiem ir Ceļojums ar dzejniekiem, kas ļauj ne tikai paklausīties latviešu dzejnieku jaunākos darbus, bet arī pastaigāties ar dzejniekiem un iepazīt Rīgu. Pagājušajā gadā pastaiga norisinājās pa Āgenskalnu, bet šogad, ceļojot ar dzejniekiem, varēs iepazīt Ķīpsalu. Lai piedalītos pasākumā, 9. septembrī plkst. 12.00 jāierodas sabiedriskā transporta pieturā Ķīpsala. Pati dzeju nelasīšu, taču vienmēr cenšos šo pasākumu nepalaist garām, ja esmu Rīgā.

Ceļojums ar dzejniekiem 2016. gadā. Dzeju lasa Eduards Aivars

Vēl viens pasākums, kurā piedalīšos pati, ir tradicionālie dzejas lasījumi pie Raiņa pieminekļa, kas ik gadu notiek par godu Raiņa dzimšanas dienai un ir centrālais Dzejas dienu notikums. Šogad pasākums notiks 10. septembrī plkst. 14.00. Laipni lūgti! :)

2016. gads / Dzejas dienas

Nākamajā nedēļā (11. - 17. septembris) pēc Rainim veltītā pasākuma piedalīšos Starptautiskajā Atdzejas darbnīcā, kurā cits citu atdzejos deviņi dzejnieki no Latvijas un Lielbritānijas. Projekts tiek organizēts kā daļa no gatavošanās procesa Latvijas dalībai Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Par Atdzejas darbnīcu un tās dalībniekiem vairāk var uzzināt šeit: http://www.lit-across-frontiers.org/events/poetry-translation-workshop-in-riga/

Dzejas dienu programma pieejama šeit: http://dzejasdienas.lv/pasakumi/

Pasākumu ir daudz, un tie ir ļoti dažādi. Nāc un baudi dzeju arī Tu!

Uz tikšanos! Skaistas un saulainas Dzejas dienas vēlot,
Inga

P.S. Nobeigumā pārsteigums, ar ko sastapos pavisam nesen, - TESTS "Kurš ir Tavs visu laiku mīļākais latviešu dzejnieks?"


Dzejas dienas 2016. gadā

Nav komentāru: