2017. gada 24. janvāris

6+1 INSTAGRAM konti, kas padara manu ikdienu košāku. II daļa (papildināta)

Ir instagram konti, kuru publikācijas gaidu ar nepacietību un kuri mani uzrunā kaut kā īpaši - caur ilgām, kaisli, stāstu, vienkāršību, mākslu un poētiskumu.

Turpinu dalīties savos favorītos. 

1. daļa tika publicēta pirms gada šeit.

1) ars.poetica_ (tulkojumā - dzejas māksla)


Mākslas, dzejas, kino, kaisles un jutekliskuma, kā arī brīnišķīgu citātu apvienojums vienā instagram kontā, kas pēdējā laikā ir viens no maniem absolūtiem favorītiem.

ars.poetica_


"I love you, with a touch of tragedy and quite madly." 
(Simone De Beauvoir)

"There are silences made just for us."
(Roberto Bolano)


Mūsdienu pasaules un ilgu attēlojums filozofiskās un dziļās ilustrācijās ar moto: Take your broken heart, make it into art

henn_kim



Pavisam nesen izveidots instagram konts, kas apkopo elpu aizraujošākos un spilgtākos Krāslavas skatus. Ielūkojos tur ikreiz, kad man pietrūkst manas mīļās, skaistās, dzimtās sirdspilsētas.

kraslava.i.love.you



Šis ir viens no kontiem, ar kura palīdzību remdinu savas ilgas pēc Parīzes. Ne jau pēc kliedzošās Eifeļparīzes, bet mierīgās, skaistās nostūru Parīzes, kas klusi turpina sevi ik dienu.

its_all_paris


Latvijā dzīvojošs dzejnieks ar pseidonīmu Misha Selifanov, kurš lielākoties raksta krievu valodā, taču viņam ir arī bilingvālie, tas ir, latviešu-krievu dzejoļi. Mani uzrunā viņa dzejas eksperimenti un arī skaistās dabas ainavas.

mishaselifanov


6) flos.lv


Stāsts par to, ka aiz katras herbārijkartītes slēpjas kāds lielāks vai mazāks ceļojums, pastaiga (došanās puķēs), stāsts un pacietība. Man ļoti patīk šī instagramkonta pieturēšanās pie stila un tematikas, kā arī dabas skaistuma "piezūmošana" jeb tuvplāns.

flos.lv

Arī man pašai ļoti patīk reizi pa reizei iespiest kādu (ceļojumā noplūktu vai uzdāvinātu) puķi dienasgrāmatā - tas rada tādu saldenrūgtu nostalģiju par atmiņu saglabāšanu/iemūžināšanu.

7) doro_bot


Māksliniece no Hamburgas, kas par sevi saka tā: "I write and design "get-up-from-the-sofa-and-do-something!"-books for teenagers and young adults". Viņas (papīra/zīmuļu u.c. priekšmetu) video un bilžu animācijas ir fantastiskas, iedvesmojošas, pacilājošas un labu garastāvokli (vai vismaz smaidu) garantējošas. :)

doro_bot

Nav komentāru: