2020. gada 14. novembris

Ojāra Vācieša prēmijas pasniegšanas video un paldies no manis

Tai dienā saule mirdzēja spoži. Ceremonija izpalika, bet prieks ne. Carnikavas novada pašvaldība mūs uzmeklēja, pasniedzot Ojāra Vācieša literāro prēmiju un balvu par grāmatu “Siena, ko nosiltināt”. Zemāk padalīšos ar saiti, kur var noskatīties uzvarētāja paziņošanas video, kas samontēts ar saņēmēju runām utt. 

Te manas pateicības:


Paldies Carnikavas novada pašvaldībai par balvu, prēmiju un šīs tradīcijas uzturēšanu, pasniedzot Ojāra Vācieša dzejas balvu jau 18 gadus. 

Paldies Jāņa Rozes apgādam par grāmatas izdošanu, paldies redaktoram Ronaldam Briedim, paldies māksliniecei Līgai Kitchen!

Paldies māsai, mammai, viņu ģimenēm, Jānim un maniem radošajiem domubiedriem, kolēģiem un draugiem (jūs zināt, kuri esat, vai vismaz nojaušat). Jūsu atbalstu es jūtu, un tas ir lielākais, kas man ir, - līdzās pašai dzejai, kas dara stipru un atkailina vienlaikus. 

Paldies Ojāram Vācietim un dzejniekiem, kuru dzeja plūst manās dzīslās! 

Paldies man pašai - par spītu, spēku, trauslumu! 

Paldies lasītājiem! Jūs esat dzejas dzīvība! 

Saņemot balvu. Attēlā kopā ar Jāņa Rozes apgāda direktori Renāti Punku.

Šogad balvai bija iesniegts rekordliels dzejas grāmatu skaits, kā arī divas grāmatas saņēma vienādu punktu skaitu no žūrijas, tāpēc šogad esam divi laureāti. Balvu ieguva arī Jānis Hvoinskis! Sveicu! 

Un te solītais video ar dažām uzrunām, tostarp manu un Jāņa Hvoinska, kā arī izdevēju, žūrijas un lasītāju (balss no tautas) sacītais un pāris dzejoļu. Video nav pārāk ilgs, vien ap 18-19 min:


Protams, pati grāmata, kurai šobrīd, starp citu, grāmatnīcās JĀNIS ROZE ir 25% atlaide:

1 komentārs:

Olga teica...

Obligāti nopirkšu grāmatu, ļoti interesanti iepazīties )))